Friday, December 05, 2008

Kejsaren av Kina...

Åttaåringen introducerade leken Kejsaren av Kina tycker inte om T i morse. Jag och Mr Buzz spelade förstås med och låtsades som vi inte över huvud taget förstod varför kejsaren gillade Lisa men inte Lotta, gurka men inte tomater och så vidare och så vidare.

Femåringen ville också vara med, men det var lite svårt, speciellt med storebrors lite taffliga förklaringar, så det hela slutade med att vi under bilfärden till dagis gick igenom vad femåringen gillade istället för kejsaren.

Du gillar chokladmilkshake och att bada i varm swimmingpool, du gillar godis och gymnastik, rosa och glitter, Philofix och Fem myror, att cykla och leka med kompisar, du gillar pannkakstårta och Kitty, att bli kliad på ryggen och gå till frisören, att lyssna på saga och åka skridskor, att stå på händer och att pussas.

Nej, inte att pussas. Förstås. Men det andra stämmer, så storebror ville gärna ha sin personliga sammanfattning. Det är klart att han skulle få.

Du gillar att spela fotboll och byta Pokémon, äta pizza och chips, Barda och pingis, du gillar jordgubbsmilkshake och Frölunda, att gosa och spela Försvunna diamanten, att baka och läsa, att åka vattenruschkana och Liverpool, att leka med kompisar och att spara pengar, att sjunga och att spela tennis, att bada (inte i badkar) och att lyssna på BWO.

Det var lite häftigt även för oss. Vi känner ju de här två nu, och vad de föredrar är väldigt tydligt. Och mysigt. Men vad som gäller om två år vet man ju inte.

1 comment:

Anonymous said...

Ni frågade inte era små hur de skulle beskriva vad de två vuxna i familjen gillar? Det hade kanske varit intressant att få den listan här på bloggen.