Monday, June 05, 2006

Lite julafton varje dag

Har just ägnat en del av lunchen till att kolla landslagets träning på TV4 Plus. Jodå, ni hörde rätt - landslagets TRÄNING.

Den utvecklingen känns helt och komplett sanslös. 1,5 timmes vattendrickande, taktiksack och anfallsövningar är ackompanjerat av Hedman och Olas kallprat. Vi ser Henke trixa, Kalle Svensson stretcha och Zlatan skratta.

Vad är detta? Vi säger till våra barn "du får vänta, man kan inte få allt på en gång" och så kräver vi själva omedelbar behovstillfredsställelse. Vi kan helt enkelt inte vänta fyra dagar till på att VM ska börja. Just därför fylls rutan med träningar, nostalgimatcher och VM-krönikor.

För vi kan inte vänta.

3 comments:

Anonymous said...

Tur att man är vuxen...

Unknown said...

Man kan välja, såg exempelvis själv inte träningen även om det säkert hade varit roligare än lunchrummet.. Det är det som är det fina i vårt mediesamhälle..
Sa inte du att du vek flera timmar till att studera tvättbjörnar på nätet? Å ändå tycker du det är meningslöst med en träning på lunchTVn?

Klart vi kan vänta, under tiden oslagbar.blogspot.com

Lisa and Anders said...

Men det är ju just det som är grejen. Vi BER inte om att få se landslaget träna, lika lite som vi ber om att få se Big Brother 24 timmar om dygnet. Diskussionen ligger inte i att vi kan välja bort att inte se, utan att programplanerarna väljer åt oss.

Jag tycker att utvecklingen är skrämmande, även om jag aldrig ser på Big Brother.