Saturday, June 10, 2006

Sverige - Trinidad 0-0

Usch. Vilken kväll. Det enda jag vill minnas från den här kvällen är den finfina firren och det utmärkta vinet. Sällskapet i sig var det sannerligen inget fel på, men stämningen - stämningen - gled från uppsluppen förväntansfull till avslaget uppgiven.

Vilken sketmatch, sen får Lagerbäck säga vad han vill. Jag håller med Pojanen i hennes klockrena analys. Det är så tydligt oklart vem i svenska laget som håller i taktpinnen, det borde vara den centralt offensive mittfältaren. Läs: Anders Svensson. Men hans självförtroende vacklar (ni såg väl blicken mot lagledarbänken när det signalerades för byte, när han förväntade sig att bli utbytt?) och den situationen är Lagerbäck allena ansvarig för.

Han har ju inte markerat sitt val. Det borde han gjort, inför Svensson, inför laget, inför hela svenska folket. Det har han inte gjort, och inför nästa match kan det vara Källström som har platsen.

Jag vet inte, hoppet lever antar jag. Men just nu är det som det är. Behållningen av kvällen är en en riktigt fin Pierre Sparr från Alsace.

1 comment:

Anonymous said...

Tydligt oklart...??