Wednesday, January 16, 2008

Betyg i ettan?

Jag visste att den där Björklund skulle bli ett bekymmer. Mannen är ju en tickande bomb. Först proklamerar han att det största hotet våra barn står inför är dessa horder av obehöriga (läs: okunniga) lärare som infekterar det svenska skolsystemet.

I Björklunds värld är det hårda nypor som gäller, och en formell utbildning. Engagemang, förmåga att se barnen, att undervisa, att ha empati, erfarenhet och pondus räknas inte dit. Det vet ju alla att man knappast lär sig på Lärarhögskolan, men Björklund är en mästare på att förenkla.

Nästa led i hans militäriskt disciplinära åtgärdsprogram är att ge betyg redan i första klass. ”Det är slut på flumskolan”, säger Björklund som ännu inte kommit ut med att han till hösten tänker återinföra både skamvrå och prygel.

Betyg i ettan. Behövs det? Ska man redan från barnens första dag gradera dem (det gör de ganska bra själva ändå), jämföra dem, premiera dem och utsätta dem för det som allt ovanstående medför?

Vad tycker du?



Ska man ha betyg i ettan?
Ja
Nej
  
Free polls from Pollhost.com

4 comments:

Anonymous said...

Way to go, Babsan!
Herr Bjröklunds tankar om vad som behövs för att få ordning på den; enligt honom, katastrofalt dåliga svenska skolan kan få håret att resa sig i nacken.

En av de mest skrämmande sakerna är att han inte verkar ta den minsta hjälp av forskning och beprövad erfareneht inom skolområdet när han (kul)sprutar fram sina förslag. Politiken är populistisk och förenklad. Den svenska skolan, dess kompetenta elever och lärare är värd bättre.

Anonymous said...

Det viktigaste är ändå att förbjuda mobiltelefoner i klassrummet och att alla elever gör samma sak, samtidigt i samma klassrum som klasskamraterna!
Inget flum som att se varje elev som "en individ med sina unika egenskaper o behov". Trams!
Stå på dig Björklund!
Bort med Flummet!

Anonymous said...

Japp!

Och tilldelad tid är tillräcklig tid.

Och Gör om - Gör rätt är den bästa pedagogiken

Anonymous said...

Råttan! Du borde bli nå´t högt på skolverket, eller i alla fall forska lite på sånna där grejer som IUP o annat flum, som bara förstör skolan.