Monday, July 23, 2007

I Arns fotspår

Just hemkomna från en - just det - regnig utflykt down memory lane. Telefonkonferenser, nattliga sms och tidiga morgonsamtal låg till grund för dagens planering, tre kusinfamiljer emellan. Målet för utflykten var Lidköping med Rörstrand och Läckö slott på schemat, dessutom skulle det frossas i de gamla hemtrakterna i form av fotbollsplaner, nedlagda färgfabriker och nostalgiska caféer. Med regnet i ryggen och nordanvinden rakt framifrån bokade vi av själva tältmomentet på Kinnekulle redan i morse.

Allt som allt var vi 11 glada men blöta turister som fick se Ernst Billgrens utställning på Läcko, som shoppade lite i fabriksutförsäljningen på Rörstrand, som skippade kebaben men som tog en klassiskt rullad leverpastej-thékaka på Nordpolen i Vara.

Jag träffade till och med en gammal klasskamrat som fick en av herrarna i sällskapet att förbanna sina gröna gummistövlar men kompensera det genom att stoppa babystrumpor i kalsongerna.

Nu är vi hemkomna, de tolv timmar gamla blöta strumporna ligger i tvätten, en kopp Roiboos har värmt magen och Ljungberg har skrivit på för West Ham.

Sicken dag.

No comments: