Friday, September 14, 2007

Ett särdeles dåligt förslag

Det var såklart många som höll på att sätta makrillen i halsen igår eftermiddag. En sammanslagning av ÖIS, GAIS och Häcken? Det låter som ett riktigt dåligt skämt i mina öron.

Mr Buzz tyckte att tanken var ganska cool, men han och jag befinner oss redan sedan tidigare på olika ändar av skalan av förändringsbenägenhet där Mr är mer progressiv än Mrs. Jag gillar att ha det som det är.

Men FC Gothia? Jag sa redan i morse i vår lite upphetsade diskussion att det skulle bli ett själlöst lag. Att man inte kan döda över hundra år tradition eller grönsvarta fiskar bara sådär. 16 SM-guld down the drain. Visserligen består ÖIS:arnas klack mest av några hundra kids och lika delar äldre direktörer med en klubbpin på club blazerslaget.

En av GAIS-supportrarna skällde på ordförande Wallin i går kväll och sa att "Vi håller inte på GAIS för att de är bra, det är ju hjärta för fan."

Och det är ju just det som är så huvudlöst med förslaget. Vad handlar fotboll om? Vinster? Ekonomi?

Knappast. Det är hjärta, själ, identitet och tillhörighet. Det kan inte en balansrapport ge.

När G-P gjorde ett aprilskämt om en sammanslagning mellan ÖIS och GAIS hade de i alla fall den goda smaken att kalla laget för något härligt göteborgskt.

GÖIS.

3 comments:

Anonymous said...

Välkommen till verkligheten...du kan tycka vad du vill om fotbollen o dess "ideal", ha hur höga tankar om idrottens främjande o fostrande till själ, hjärta o identitet.

Fact is : Money Fuckin´Rules!!!!!!(vare sig man gillar det eller ej...)

Så till Mr Buzz: Du har helt rätt. Slå ihop skitklubbarna, för var för sig e dom NADA!

Anonymous said...

Håller med dig BB. Men det heter balansräkning eller möjligtvis resultat- och balansräkning. Rätt ska rätt, ordning och reda pengar på fredag etc. J. Jazz

Lisa and Anders said...

Aj. Ett researchfel i rookieklass. Ska genast köpa Greenspans bok för att lära mig rätt termer.