Monday, September 03, 2007

Tennisklubben regerar

Min son var på basketskola igår. Han och hans kompis kom i fotbollströja och fotbollsshorts och fick lära sig både att passa bröstpass, studspass, göra lay-ups och sit-ups. De var klart yngst, klart mest noviser, men de sprang omkring med två stora gluggleenden. De andra hade långt hår och spinkiga pojkmuskler under de ärmlösa tröjorna och de långa shortsen.

I vår familj har vi enats om att han, sjuåringen, ska få testa en massa olika sporter under året och se vad han faller för. Han spelar fotboll såklart, men en sport till (eller en kör, en dans, ett instrument) kan vi klara. Dessutom tror vi att det är bra att sprida riskerna. Vi kör lite aktieportfölj med barnen. Inte alla ägg i en korg. Tänk om det blir börskrasch. Då kan det vara smart att ha investerat brett.

Så vi har även varit i kontakt med tennisskolan. Och det må jag säga – de är långt före sin samtid. Eller så är de så illa ute att de måste, jag vet inte. De kan i alla fall hämta sjuåringen på fritids vid tvåtiden och leverera en styck nytränad herre på samma ställe strax efter tre.

Jag upprepar; de hämtar och lämnar på fritids.

Hmm. Känns som basketen redan nu hamnar i back spinn.

No comments: