Tuesday, March 06, 2007

En röst i natten


I lördags var det "andra chansen" i melodifestivalen och sexåringen fick tillåtelse att ringa och rösta på sina två favoriter. Först på Jimmy Jansson, sedan på Magnus Uggla. Själva upplägget med att man kan rösta efter varje framträdande, vilket hade kunnat bli tre gånger/artist känns lätt beräknande från SVT:s sida. Så vi begränsade det hela till att rösta i första omgången. Om Jimmy skulle gått vidare fick han klara sig utan vår röst.

Jimmy Jansson åkte ut i första.

Sedan var det dags för den andra favoriten Magnus Uggla. Sexåringen röstade även på honom och resultatet blev att Uggla slog ut penntroll nummer två, Nanne.

Det var då Helvetet bröt ut i radhuset.

Sonen ville rösta igen när den lille krullige gaphalsen ställdes mot skönsångaren Sonja. Han vill ge Uggla en hjälpande hand till final. Men det satte hans sugiga mamma p för. (Inte bara hade vi redan dragit upp röstningsreglerna, vi fick dessutom höra i direktsändning att 1,1 miljoner TV-tittare hade röstat så vi försökte försiktigt förklara nålen-i-höstack-problematiken. Vilket inte är helt enkelt, speciellt som vi vill motivera barnen att rösta i riksdagsvalet när de blir större.)

Vi röstade inte en andra gång och Uggla gick inte till final.

Ni förstår säkert själva.

Det var mammas fel.

Gråt, förtvivlan, eventuellt kan det ha uppstått ett frustrerat bett och spark på soffkudden i tumultet.

Då vet du Magnus. Ditt frånfälle i Globen är mitt fel.

2 comments:

Anonymous said...

Laddade ner ett tiotal låtar från melodifestivalen till vår 4-åring igår. Brännde ner dem på cd och han gick glad i hågen in på sitt rum och lyssnade nogsamt i minst en timma. En besviken liten kille kommer ut och meddelar att Sonja Aldéns låt är skit och frågar varför har vi inte köpt 'Amanda' med Jimmy Jansson. Snacka om örnkoll. För övrigt är Ugglan överlägsen favvo - vad är det med barn och farbror Uggla?

Anonymous said...

Mr Ugglas låtar är ju som hämtade ur Bolibompa....Han skulle ju vara klockren som programledare där, eller kanske som Björne... eller som programledare för Let´s dance....Han är ju barnslig - därför bör väl barn tycka om honom?